01. 10. 2011.

brojevi

JEDAN: Ovo je broj individualca. Jedinice su neovisne, usrwdotočene i odlučne osobe usmjerene svom cilju. One postavljaju cilj i ostaju mu vjerne. Jedinice suvođe i izumitelji. Suradnja im teško pada i nevole baš primati zapovijedi. Često su usredozočeni na sebe.
DVA: Broj dva predstavlja međudjelovanje, dvosmjernu komunikaciju, suradnju i ravnotežu. Dvojke su maštovite, kreativne i dobroćudne osobe. Njihove su značajke smirenost, uravnoteženost, vjernost i čestitost. Često mogu biti stidljive i neodlučne.
TRI: Trojka predstavlja zamisao potpunosti ili cjelovitosti kao u slučajevima >>prošlost-sadašnjost-budućnost<< te >>um-tijelo-duh<<. Pitagorjeci su broj tri smatrali savršenim brojem jer kao tri kamenčića u nizu ima svoj početak, sredinu i kraj. Broj tri upućuje na darovitost, energiju, umjetničku prirodu, duhovitost i lakoću komuniciranja. Trojke su često sretne , bezbrižne, i vrlo uspješne, ali mogu biti i rastresene i uvredljive. ČETIRI: Četvorke uživaju u marljivom radu. Praktične su, pouzdane i prizemljene; od mašte su im draželogika i razum. Dobri su organizatori pa dovršavaju započeto. Mogu biti vrlo tvrdoglave i sumljičave. PET: Pet je broj koji govori o promjeni i neizvjesnosti. Prtice odjednom privlači mnogo toga. Pustolovne su energične i spremne riskirati. Vole putovati i upoznavati nove ljude, pa se na jednom mjestu ne zadrže dugo. Mogu biti jako, jako nestrpljive. ŠEST: Broj šest predstavlja sklad, prijateljstvo i obiteljski život. Šestice su odane, pouzdane i brižne. Lako se prilagođavaju. Uspješni su u poučavanju i umjetnosti. SEDAM: Pronicljive, pametne i bistre sedmice uživaju u marljivu radu i izazovima. Često su vrlo ozbiljne, učene i zainteresirane za tajanstveno. Izvornost i mašta važniji su im od novca i materijalne imovine. Sedmice mogu biti pesimistične i nesigurne. Sedam se kadakad smatra mističnim i magičnim brojem. OSAM: Broj osam najavljuje mogućnost velikog uspjeha. Osmice su praktične, ambiciozne, predane i marljive. Mogu biti i ljubomorne. Smatra se da je osam najpredvidljiviji od svih brojeva i da govori o vrhuncima uspjeha, ali i o dubinama neuspjeha. DEVET: Broj devet predstavlja dovršenje i najviše postignuće jer je to savršeni broj, odnosno, trojka izražena tri pute. Devetke su posvećene služenju drugima, često u ulozi učitelja, znanstvenika i dobročinitelja. Iznimno su odlučne osobe i svojim radom nadahnjuju druge.