15. 06. 2011.

kefir

TIBETANSKA GLJIVA

1.Regulira izmjenu tvari u organizmu.
2.Liječi bolesti krvnih žila, srca, rastvara kolesterol u krvnim žilama
3.Liječi žuč, čisti žučne puteve, dvanaesterac, rastvara žučne kamence
4.Liječi gušteraču, jetru i slezenu
5.Liječi želudac, crijeva i djeluje na nestanak čireva.
6.Proizvodi atibiotike i liječi upaljena mjesta.
7.Regulira krvni tlak
8.Liječi bolesne bubrege i kontrolira mokraćne puteve
9.Zaustavlja razvoj metastaza
10.Spriječava brzo starenje
11.U tijelu regulira pomanjkanje energije i štiti od stresa
12.Sadrži vitamine potrebne za život

NAČIN PRIPREME ZA JEDNU OSOBU

Dvije velike plastične žlice gljive preliti sa 1/4 l ( 0,25l ) mlijeka.
Nakon 24 sata promiješati drvenom ili plastičnom žlicom i procijediti kroz plastično cjedilo (ono veće, ono za čaj je premalo). Činite to nježno da ne oštetite gljivu. Procijeđeno mlijeko popijte. Pazite da ne popijete ni djelić gljive, ni djelić gljive ne smije dospjeti u odvod sudopera ili kanalizaciju.
Gljivu u cjedilu oprati pod mlazom hladne vode. Ispranu gljivu staviti u čistu staklenku, naliti mlijeko i promješati. Staklenku poklopljenu plastičnim poklopcem držati na sobnoj temperaturi. Gljiva se ne smije dodirivati prstima niti metalnim predmetima!
NE DRŽATI U FRIŽIDERU!
KURA
Mlijeko piti 20 dana i to prije spavanja ( dakle samo jednom dnevno) - uglavnom kao poslednji dnevni obrok. Nakon jedne dvadesetodnevne kure pauzirati 10 dana. Kuru ponovite nekoliko puta dok se ne osjeti poboljšanje. Gljiva mora uvijek biti mlijeku jer inače pocrni i nakon 24 sata gubi ljekovitost. Za vrijeme pauze od 10 dana gljivu treba redovito svaki dan čistiti i držati u mlijeku. Zdrava gljiva podvostručuje se za 17 dana. Tada je podijelimo i damo polovicu slijedećem korisniku.
NAPOMENA
U Europu je gljivu donio jedan profesor Uniklinike u Glowitzu. Radio je u Indiji preko pet godina i razbolio se od raka jetre. Monasi su ga izlječili pomoću ove gljive pa ih je prije povratka u Poljsku zamolio da mu daju gljivu.

*sa sarajevskog foruma