Dr Price nam je dao neoborive dokaze o prirodnim zakonima prehrambenih potreba covjeka koji funkcioniraju za sve ljude na zemaljskoj kugli i koji reguliraju imunitet, reprodukciju kao i sve ostale zdravstvene aspekte.
Iz knjige ”Vegetarian Myth: Food, Justice and Sustainability” autorice Lierre Keith.
Kako je dr Price bio covjek ostrog uma, prepoznao je obrazac. Nisu ga zbunile varijacije u makronutrijentima i razlicitosti osnovnih prehrambenih namirnica. On je identificirao principe prehrane koji su doveli do perfektnog imuniteta protiv kronicnih i degenerativnih bolesti. Dr Price nam je dao neoborive dokaze o prirodnim zakonima prehrambenih potreba koji funkcioniraju za sve ljude na zemaljskoj kugli i koji reguliraju imunitet, reprodukciju kao i sve ostale zdravstvene aspekte.
Ono sto su ovi ”imuni” ljudi najvise cijenili bile su hranjive masnoce zivotinjskog porijekla: iznutrice, kostane srzi, riblje ulje i riblja jaja, zumanjci, svinjska mast i maslac. Jetra je bila posebno cijenjena i cesto se jela sirova. Hrana iz jedne ili vise od ovih 6 grupa namirnica bila je apsolutno neophodna i nazivala se od strane domorodackog stanovnistva Svetom Hranom. Te neophodne grupe hrane bile su:
1. Riba i plodovi mora, riblji organi, ulje riblje jetre i riblja jaja.
2. Iznutrice divljih zivotinja ili domacih zivotinja koje su jele travu.
3. Insekti.
4. Masnoce iz nekih ptica i jednozelucanih zivotinja kao sto su morski sisavci, zamorci, medvjedi i svinje.
5. Zumanjci od kokosi ili drugih slobodnih ptica.
6. Mlijeko, sir i maslac od zivotinja koje su pasle travu.
Kad je dr Price analizirao ove prehrambene namirnice – a sakupio je preko 10 000 uzoraka – otkrio je da su imune grupe naroda jele vise od 10 puta vise A vitamina i D vitamina nego amerikanci. Njihova hrana je osim toga sadrzavala 4 puta vise minerala i vitamina topivih u vodi. Price je otkrio da su vitamini topivi u masnocama (A, D, K i E) zapravo ”katalizatori” ili ”aktivatori” o kojima ovisi asimilacija svih drugih hranjivih tvari – proteina, minerala i vitamina. Drugim rijecima, bez ovih snaznih faktora koje nalazimo jedino u zivotinjskim masnocama, unos svih drugih hranjivih tvari nam je uzaludan.
*(sa bloga: Istine i lazi o hrani)