10. 02. 2011.

jos jedna

Nataša kaže...

Srdačan pozdrav Vama Anita i svima koji sudjeluju u komentiranju tekstova!
Ne znam kakvom igrom slučaja sam ja dospjela na ovaj blog, ali zahvaljujem Googleu što mi je pronašao ovako korisno štivo za čitanje. Ja studiram Upravljanje sigurnošću hrane (food safety management) na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu (mnogi u struci u Hrvatskoj ne znaju ni da to postoji :( i zadnja sam godina. Prije toga sam završila bacc. preddiplomski iz biotehnologije. Kroz ovih 5 godina na fakultetu i slušajući mnoge različite kolegije, od genetičkog inženjerstva, osnova pravilne prehrane, prehrambenog inženjerstva do sigurnosti hrane mogu jedino ustanoviti da sam sama sebe najviše dosad naučila o tome što je dobra prehrana i dobra hrana.Fakultet mi je jedino ukazao na sve pogrešne stvari koje se rade u prehrambenoj industriji radi većeg profita i povećavanja proizvodnje zanemarujući kvalitetu uopće. Na predmetu koji se zvao Osnovni principi pravilne prehrane sve je počelo sa žitaricama i dobrom starom piramidom koju smo u detalje objašnjavali i morali znati koliko čega je potrebno unositi. Kako mi je sada žao što u to doba nisam imala dovoljno spoznaja da potaknem raspravu i pitanja profesorici.
Divim se Vašoj upornosti da prevedete literaturu i okupite na hrvatskom jeziku sve one informacije koje se gube u navali marketinških oglasa i kampanja za žitarice, šećere i margarin. Čitam vaše postove već 4 sata i ne mogu stati, jer znam da spremam vlastitu revoluciju prehrane. Iako nikad nisam imala problema s težinom i bolestima svako jutro se budim umorna i bezvoljna za početak dana, a tek su mi 23 godine!I nikakvih ozbiljnih problema nemam. I želim da tako i ostane. Užasavam se bolnica i doktora te ću učiniti sve da tamo ne dospijem, kao ni moji najbliži. Nastavit ću Vas čitati i već ste među "bookmark" stranicama:) Nadam se da ću i ja svojim stečenim znanjem s fakulteta i onim prikupljenim kroz različita samostalna istraživanja pomoći toj vašoj maloj revoluciji u Hrvata. Baš mi je ovo uljepšalo dan
Hvala Vam