Zelena Juha
Poprziti poriluk na pola maslaca pola maslinovog ulja. Dodati razno zeleno povrce koje vam je pri ruci: brokole, kelj, zelene mahune i sl. Uliti i vode pa zakuhati. Dodati zacine po zelji, sol, papar, bijeli luk, bosiljak, mazuran, persin i sl. Kad je povrce omeksalo smiksati sve skupa stapnim mikserom.
U varijanti za Zelenu Kuru dodajte jos malo maslaca u tanjur kad je juha servirana. Za obicni lchf stavite zlicu milerama u serviranu juhu, da se polako otapa dok jedete, puno je ukusnije nego kad se stavi za vrijeme kuhanja
Pasteta od tunjevine
U mikser ili multipraktik stavite:
1 iscijedjenu konzervu tunjevine od 125 g
50 g ABC sira (1/2 manjeg pakovanja)
malo maslinovog ulja - cirka 1 zlica
malo majoneze - cirka 1/2 zlice
malo senfa - 1/2 zlicice
3 komada ociscenih fileta slane srdele ili incuna
malo papra
malo origana
malo bijelog luka u mrvicama
Miksajte do zeljene gustoce.
Uovo in purgatorio Bolognese
2 porcije
Sastojci:
1 nasjeckani luk
1 zlica maslaca
200 g mljevenog mesa
sol
1 konzerva (200 g) cherry rajcica
3 jaja
papar
1/2 dl naribanog parmezana
masline
Postupak:
Poprzite luk u vecoj tavi. Dodajte mljeveno meso i pecite ga nekoliko minuta dok dobije boju. Dodajte sol i rajcice zajedno sa umakom. Ostavite da krcka 5 minuta. Povremeno mijesajte.
Uz pomoc drvene zlice napravite 3 rup3 u mesu i u svaku rupu razbijte jedno jaje. Smanjite vatru, poklopite i pustite da krcka 5-8 minuta.
Pospite preko papar i sir. Servirajte sa maslinama i salatom.
by anita supe