26. 02. 2011.

kraljice

BEBI DOL I VENDI KRALJICE!

Pop pevačica će uskoro na Malti snimiti prve scene za novi film Isidore Bjelice "Draga Mašin u ormaru"
Pop pevačica, a odskora i TV voditeljka, Dragana Šarić, alijas Bebi Dol, na pragu je još jednog novog poslovnog izazova. Nakon uloge u filmu "Život je lep" Bore Draškovića i tumačenja Ofelije u Šekspirovom "Hamletu", beogradska andergraund ikona će se na filmskom platnu poistovetiti sa jednim likom iz srpske istorije.
Naime, ona će se pojaviti u ulozi kraljice Natalije u najnovijem filmu Isidore Bjelice "Draga Mašin u ormaru", čije je snimanje već uveliko u toku. Vešto skrivana tajna je rasvetljena nakon što je Bebi Dol viđena kako obilazi beogradske biblioteke i knjižare, iznoseći gomilu knjiga o kraljici Nataliji.
Posle prve klape ovog filma, koja je pala u Istanbulu (neke scene su rađene u hotelu "Pera palas", gde su svojevremeno odsedali Tito, Agata Kristi i Džeki Kenedi), snimanje je nastavljeno u Tunisu, a nova destinacija filmske ekipe je Malta. Već zakazani termini su prolongirani dok režiserka Isidora Bjelica ne preboli varičele, što se očekuje ovih dana.
Inače, izbor dve glavne glumice za ovaj film ni najmanje nije slučajnost. Naime, spajanjem folk dive i rok ikone Bjelica je napravila savremeni pandan sociološko-kulturološkog sukoba Natalije i Drage Mašin. Još ako se ima u vidu da u svojim javnim istupima poznata spisateljica i režiserka Bjelica dovodi u homoseksualnu vezu dve najistaknutije dame iz dinastije Obrenović, sigurno je da nas očekuje i više nego zanimljiv filmski odnos između tumača ova dva lika, Vesne Vukelić Vendi i Bebi Dol.

20. maj 2004.